Totaal aantal pageviews

woensdag 2 november 2011

Tor, Avebury, Tintagel (opgenomen in de Magikal King Arthur Tour)


Glastonbury is een stadje dat mysterie ademt. Rijdend vanaf Bristol Airport, om je heen het glooiende landschap, zie je de Tor al van ver boven op de heuvel prijken. De heuvel waar de Tor op staat is ooit bijgewerkt. Wanneer je de Tor van boven zou bezien, dan zie je duidelijk afgebakende terrassen. De ringvormige terrassen laten een groot labyrint zien. Dit bestaat uit 7 ringen en ze zijn zo samengevoegd dat ze een ononderbroken opgang naar de top van de Tor vormen. Over het algemeen wordt het labyrint gezien als een plattegrond van een reis, een bedevaart naar het heiligdom in het middelpunt van de wereld. Op een dieper niveau is het de reis van de ziel door het leven, waarin dood en wedergeboorte centraal staan.


 In de Tor

De energie en de kracht van de plek is in de Tor zeer goed voelbaar. De Tor ligt op de St. Michaëls leyline. Deze leyline strekt zich uit van Land's End tot het oostelijke uitsteeksel van East Anglia. Het is een oude Pelgrimsroute en de Tor staat ook in verbinding met Avebury. Op de Tor zelf is een positief en een negatief geladen stroom te voelen. Glastonbury was het middelpunt van zeer oude mysteriën.


 Uitzicht vanaf de Tor

Dit is het uitzicht vanaf de Tor, hier zie je een groot hart. Het gebied van Glastonbury is vol met geesten. De oude heilige plaatsen zijn goed waar te nemen vanuit de buitenzintuigelijke waarneming.

Avebury, de prachtige plek en zeer krachtige steencirkel op ongeveer een klein uur rijden van Glastonbury vandaan. Deze oude tempel heeft de stenen van de zuidelijke opening precies staan op de st. Michaëls leyline.

Er kronkelen 2  energiekanalen om de St. Michaëls leyline.    Zij vormen het zinnebeeld van de Griekse God van de geneeskunde Asclepsios, de bekende staf waar de tweeslangen zich omheen cirkelen.  Zij stellen ook de 2 slangen voor die rondom de wervelkolom van ons menselijk lichaam slingeren. Glastonbury en Avebury zijn energieknooppunten. Tussen deze 2 plaatsen slingerde een oeroud pad dwars door het glooiende landschap.Dit pad werd vroeger gebruikt door stammen die van heinde en van ver bijeenkwamen voor de seizoensfeesten wat gevierd werd in het heiligdom van Avebury.
Glastonbury Abbey.

Deze bijzondere plek was ooit de plek waar ooit rond het jaar 63 een kerk werd gebouwd. Door de eeuwen heen is er wel een en ander veranderd.en heden ten dage is het een prachtige ruïne. Op het complex van  deze Abdij liggen in de Heilige Maria Kapel de overblijfselen van King Arthur en Guinevere. Dit was overigens niet de plek waar ze begraven lagen. Bij eerdere opgravingen zijn hun stoffelijke resten gevonden op aanwijzing van een Welshe Bard en later herbegraven.
Vele oeroude koningen werden op het eiland Avalon begraven. Meerdere van hen droegen de naam Arthur. De Keltische Koning representeerde op aarde Arthur de Zonnegod en velen van hen droegen de naam King Arthur.

Ruïnes van Tintagel Castle

In de mythe van de dierenriem nam King Arhtur de rol van de zon op zich. Hij streed in 12 gevechten, versloeg 12 koningen en regeerde over een koningkrijk met 12 naties. Deze mythische cyclus van 12 delen speelde zich maand na maand af. Elke maand waarin de zon door een bepaald dierenriemteken loopt  speelde zich een verhaal af. Deze verhalen kwamen dan in een van de gebieden aan. Het verhaal ging dat als het verhaal in een bepaald gebied was aangekomen het Hof van King Arthur daar zou verschijnen. De oorsprong van de Ronde Tafel is terug te vinden toen Arthur nog Arcturus was de hoeder van de Grote Beer. De Grote Beer werd toen nog gezien als het voertuig waarin de Zonnegod langs de hemel trok. De Chinezen gingen er vanuit dat de Grote Beer de wagen was van de Poolster die werd beschouwd als de hemelse heerser. Als de Grote Beer rondom de pool draait wijzen 3 sterren in zijn staart  naar buiten en geven de jaargetijden aan.  In de zomer wijst die naar het Zuiden, in de herfst naar het Westen en in de winter naar het Noorden en in de lente naar het Oosten.


Meditatie boven op het kasteel van Tintagel. De weergoden waren ons zeer goed gezind. In de ochtend toen wij bij het kasteel aankwamen was het redelijk goed weer. Gaande weg betrok de lucht en donkere wolken kwamen vanuit zee richting land. Rond 4 uur 's middags waren we klaar met onze meditatie en terwijl wij de afdeling maakten naar beneden begon het steeds meer te betrekken. Terug in het stadje waar wij de locale Pub indoken voor een heerlijke cappucino begon het zachtjes te regenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten